Krupnik dyniowy

image_pdfimage_print

I mamy złotą polska jesień.Taka pogoda, że grzechem by było, tracić czas na gotowanie i nie korzystać z promieni słońca. Dziś na obiad naprawdę ekspresowa zupa – czas przygotowania to jedyne 25 minut.

Składniki na 1 litr wody:

2 kawałki kiełbasy

2 ziemniaki

1/4 dyni

natka z pietruszki

sól, pieprz, liść laurowy, 3 ziarnka ziela angielskiego

2 łyżki kaszy jęczmiennej

Do wody wkładamy kiełbasę, pokrojoną w kostkę dnie i pokrojone ziemniaki, posiekaną natkę oraz kaszę i  przyprawy.

Gotujemy na małym ogniu 20 minut.

Obiad gotowy, smacznego. A po obiedzie koniecznie spacer :)

 

 

2 Comments on Krupnik dyniowy

  1. gin
    17 października 2017 at 11:12 (2 miesiące ago)

    Wieki całe już krupniku nie jadłam! Dyniowy musi być wyjątkowo pyszny :)

    Odpowiedz
    • Aleksandra
      17 października 2017 at 13:07 (2 miesiące ago)

      U nas krupniku co tydzień w różnych wersjach 😉 zapraszam do gotowania 😉 Pozdrawiam

      Odpowiedz

Leave a reply to Aleksandra Cancel reply