Odchudzony pasztet z dodatkiem cukinii

image_pdfimage_print

Dziś przepis dla tych, którzy nie bardzo wiedzą co zrobić z ugotowanym mięsem z rosołu. Wersja odchudzona dla tych, co dbają o linię.

Około 300 gram gotowanego mięsa drobiowego,

200 gram wątróbki drobiowe,

1 mała cukinia,

1 jajko,

sól, pieprz do smaku,

Mięso ugotowane z rosołu mielimy 3 razy, wątróbkę smażymy z odrobiną pieprzu, również mielimy na drobnych oczach. Cukinię obieramy ze skórki i oczywiście też mielimy. :-) Dodajemy jajko, sól, pieprz i mieszamy na jednolitą masę. W naczyniu do zapiekania wykładamy papierem do pieczenia a następnie wylewamy przygotowaną masę. Pieczemy 40 min w 180 C.

I mamy pyszny pasztet, w wersji dla dbających o linię.

 

1 Comment on Odchudzony pasztet z dodatkiem cukinii

  1. admin
    1 października 2015 at 07:43 (4 lata ago)

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz

Leave a Reply