Królik duszony w cukini

image_pdfimage_print

Krolik – delikatne, dietetyczne mięso, idealne dla wymagającego podniebienia. Dziś duszony w cukini.

1. Królik – tylnie, przednie nogi i korpus. Żeberka zostawiamy na barszcz.

2. Cebula 1duża szt.

3. Średnia cukinią.

4. Przyprawy sol, pieprz, papryka słodka, czosnek mielony.

Królika dzielimy na części, przyprawiamy, obsmażamy. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i cebulę pokrojoną w ósemki. Podlewamy wodą. Dusimy do miękkości, maksymalnie 40 min.

I już mamy obiad pychotka. Proponuję podać z ryżem.

2 Comments on Królik duszony w cukini

  1. jj
    19 września 2015 at 16:43 (4 lata ago)

    Smaczne

    Odpowiedz
    • Aleksandra
      19 września 2015 at 19:23 (4 lata ago)

      Było.. Już nie ma śladu:-P

      Odpowiedz

Leave a Reply