Piersi faszerowane fetą w sosie pomidorowym


Mimo upału, coś trzeba jeść… Polecam dziś, szybki obiad .. z piekarnika, ale piecze się krótko :)

1 podwójna pierś

3 łyżki oleju, oliwy – w zależności od indywidualnych upodobań

zioła – ja dodała świeże, ale mogą być suszone – proponuje mieszankę bazylia, tymianek, oregano

sól, pieprz do smaku

ser Feta

trzy pomidory

Pierś marynujemy w oliwie z ziołami i przyprawami, zostawiamy na 10 min.

Pierś rozcinamy wzdłuż tworząc kieszonkę, w środek upychamy Fetę zamykamy kieszonkę przy pomocy wykałaczek.

Pomidory obieramy ze skórki kroimy w kosteczkę, mieszamy z  oliwą od marynowania mięsa.

Pomidory wlewamy  do naczynia do pieczenia, układamy mięso, pieczemy 15-20 min w 180C.

Smacznego :)