Piersi faszerowane fetą w sosie pomidorowym

image_pdfimage_print

Mimo upału, coś trzeba jeść… Polecam dziś, szybki obiad .. z piekarnika, ale piecze się krótko :)

1 podwójna pierś

3 łyżki oleju, oliwy – w zależności od indywidualnych upodobań

zioła – ja dodała świeże, ale mogą być suszone – proponuje mieszankę bazylia, tymianek, oregano

sól, pieprz do smaku

ser Feta

trzy pomidory

Pierś marynujemy w oliwie z ziołami i przyprawami, zostawiamy na 10 min.

Pierś rozcinamy wzdłuż tworząc kieszonkę, w środek upychamy Fetę zamykamy kieszonkę przy pomocy wykałaczek.

Pomidory obieramy ze skórki kroimy w kosteczkę, mieszamy z  oliwą od marynowania mięsa.

Pomidory wlewamy  do naczynia do pieczenia, układamy mięso, pieczemy 15-20 min w 180C.

Smacznego :)

 

 

4 Comments on Piersi faszerowane fetą w sosie pomidorowym

  1. Pani M :)
    8 lipca 2015 at 22:49 (6 lat ago)

    Przepis mistrzostwo świata .Bardzo smaczny i szybki obiad.Zrobiłam 2 piersi na 2 dni , ale były tak dobre ,że zniknęły przy jednym posiedzeniu :)

    Odpowiedz
    • Aleksandra
      9 lipca 2015 at 09:04 (6 lat ago)

      Cieszę się bardzo, już szykuję nowe pychotki :)
      Aleksandra

      Odpowiedz
  2. anteny gorzów
    17 lipca 2015 at 14:48 (6 lat ago)

    Swietny blog :) duzo w nim humoru i dystansu, ktory bardzo lubie 😉 Pozdrawiam Cie cieplo i zycze udanego tygodnia!

    Odpowiedz
    • Aleksandra
      21 lipca 2015 at 22:45 (6 lat ago)

      Dziękuję i pozdrawiam 😉

      Odpowiedz

Leave a Reply